دوستی با خود
نسخه مناسب چاپ
خیلی وقتها فکر میکردم باید فرشتهی نجاتی در زندگی وجود داشته باشد، زن و مرد بودنش فرقی برایم نداشت …
دوستی با خود
الهام بهادر – کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
خیلی وقتها فکر میکردم باید فرشتهی نجاتی در زندگی وجود داشته باشد، زن و مرد بودنش فرقی برایم نداشت. فرشتهای که در لحظههای تاریک، در روزهای سخت و زمانهای تنهایی به کمکم بیاید، دستم را بگیرد و مرا نجات دهد. فکر میکردم که خیلی از آدمها آن فرشته هستند؛ بارها فکر کردم پیدایش کردم.
روزها که نه سالها گذشت و حالا فکر میکنم که فرشتهای در کار نیست؛ زندگی هیچ فرشتهی نجاتی ندارد، فقط خودمان هستیم که فرشتهی زندگی خودمان هستیم. من تصمیم گرفتم فرشتهای بشوم که با تمام وجود برای خودم عاشقی کنم، خودم را در بغل بگیرم، جلوی آینه بایستم و به خودم بگویم: دوستت دارم با تمام تواناییها و ناتوانیها، با تمام نقصها با تمام خوبی و بدیها دوستت دارم.
مادر، خواهر و برادر، فرزندان، ثروت و مقام همه خوب هستند اما فرشتهی نجاتی از آنها نسازیم چون تنها کسی که میتواند در تمام لحظههای خوش و ناخوش و در تمام سختیها به من کمک کند، خودم هستم.
ماه مبارک رمضان فرصت خوبی بود برای روزه گرفتن، روزه گرفتن فقط چیزی نخوردن نیست. روزه گرفتن یعنی حواسمان به خودمان باشد، حواسمان به ندای وجودمان باشد. حواسمان باشد از خودمان بپرسیم من چه کسی هستم؟ کجا هستم؟ قرار است به کجا بروم؟ تلاش کنیم تا هرروز مثل زمانی که روزه میگیریم به خداوند نزدیک شویم و از او که همیشه یار و یاور ما در زندگی است بخواهیم کمکمان کند نقصهایمان را بپذیریم و عاشق خودمان باشیم همانطور که او عاشق ماست.
میخواهیم یک تمرین انجام دهیم. حتما در موردش شنیدهاید. تمرین ما “مراقبه” است. مراقبه به زبان ساده یعنی برای چند دقیقه حواسمان به خودمان باشد. ببینیم چه حسی داریم و دوست داریم چه حسی داشته باشیم. گاهی وقتها صبح که بیدار میشویم حس میکنیم امروز روز خوبی نیست. چیزی انگار به ما میگوید امروز شاید اتفاقات خوبی برایمان نیفتد. اینجاست که مراقبه به کمکمان میآید. چند دقیقه سکوت کنیم و به خودمان توجه کنیم. برای حسی که داریم به خودمان حق بدهیم و قبولش کنیم. سپس تصمیم بگیریم که میخواهیم به این حس اعتماد کنیم و تا پایان روز با حال بد بمانیم یا اینکه میخواهیم با این حس کنار بیاییم اما کارهایی انجام دهیم تا حالمان کمی بهتر شود. به خودمان سلام پرانرژی دهیم و از خودمان بپرسیم چه کنیم که حالمان بهتر شود تا بتوانیم روزی را که به نظر روز بدی میآمد، به روزی خوب تبدیل کنیم. برای شروع میتوانیم حال یک نفر را بهتر کنیم وقتی این کار را انجام دهیم، در واقع قدمی برای بهتر شدن حال خودمان برداشتیم. مراقبه به همین سادگی است.
الهام بهادر – کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
دیدگاه خود را بنویسید: